saknar min söt.

Suck!! nu känns det lite konstigt, som att något fattas, och det gör det ju. Hopps oz har det bra där borta hos "svärmor".
Kommer att längta ihjäl mig efter honom, men det ska nog gå bra, Förhoppningsvis.
 Brukar tycka att det är jobbigt, när man är borta en dag från honom. Hur ska det då va nu. Han betyder väldigt mycke för mig den lilla vovven ska ni veta.


- måste kolla om det är nåt där inne. Nyfiken i en strut kanske ;P


kommer sakna min lilla råtta!!

Ja det var ju egentligen tänkt att Peder skulle fara med min lilla Pipen till svärmora i morgon, För Pipen ska nämligen vara där medans vi är borta  på Båten och även när vi ska till Åmsele,men eftersom åmsele Resan är i morrn, så hinner Peder inte tillbaka innan vi ska fara,, för  han ska nämligen vara chaufför.

nu Ska de snart fara måste gå och säga hejdå till min lilla pip innan de far.

Här är en bild på pipen när han ligger å sover i kattenrnas ostkrypin.

Ja han är minsann en riktig råtta =)


Bal i Storuman.

idag ska jag åka med mamma i caddilacken. Hon ska till Storuman och  köra två par till Balen,
Själv gick man ju på Balen i Storuman med lillebror, då han gick ut förrförra sommarn, eller om de var i fjol. Jag har inge minne. Känns iallfall som det inte var så länge sen.
Så jag har fått vara på Bal två gånger i mitt liv. En gång när jag själv skulle gå ut Estetiskaprpgrammet i Lycksele. och en till då när lillebror gick ut luspengymnasiet i Storuman

Tyckte att det var extremt mycke bättre Bal då lillebror gick ut, Mycke, Mycke ,Mycke goare mat,, Det var väl det som lockade mig att gå;)  Och mamma tokan, hons sydde min klänning, dagen innan min egen bal, och den vart ju helt perfekt och fin. Men vad hade jag annars väntat mej från min supermamma. Haha hon klippte en massa trådar just innan jag skulle fara. =)   Hade samma klänning på Balen i storuman, men mamma hade sytt inn den dagen innan,  a lot!! eftersom jag gått ner ca tio kilo, från sist jag hade den.

Ja det var längese man gick ut nu. År 2005, eller ja det var väl inte längesen egentligen, men det känns som åren bara har flugit i väg, och man blir äldre i ett naffs. Nä måste nog göra nå roligt nu, så man slutar tänka på att  man faktskt kommer bli ännu äldre.

Ja  vare nu  jag skulle göra, innan jag ska fara,  ja just det STÄDA!!! JIPPIE!!!

Åmsele -Tallin.

I helgen är ju den årliga åmsele Resan =) Ska bli skoj och fara ut igen och bara känna lugnet, grilla och umgås med lite folk, kanske ta sig en cider eller två =) Se lite fina bilar är ju aldrig fel heller. Håll tummarna på att det blir strålande solsken bara, inge skoj om det är pissväder,, då tror jag allt jag lägger ner projektet.

ÅMSELE RESAN 2008


Sen på måndag, så ä jag nere i stockholm. Vi far ner på söndagen med bil. Peder , lillpeder, lillebror Anders,Stefan, jag och peter,  Kanske är nån fler. Vi ska nämligen åka med kryssning till tallin i tre dagar, för att min bror Peter fyller trettio, men han vet inget om så det är extremt hemligt. Han har tillochmed fått ledigt från jobbet, och det vet han inte heller om =) hihi,, Ska bli så skoj. Han tror nämligen att vi ska fira honom när det är åmsele resan, men icke sa nicket.

Ska passa på att hälsa på syster nere i Enköping då också. Har aldrig sett min systerdotter,som föddes i januari live. Så de ska bli skoj att träffa henne och se vad det är för filur. 
Kanske dra en sväng på IKEA sen på tillbaka vägen, tycker mest om ikea i sundsvall, allafall av de ikeavaruhus  jag vart på.

Löprunda på myr.

Igår, fick jag, tro det eller ej, peder med mej på en liten löprunda kring eljusspåret här i byn. Det är nog ingen som ger sig ut på den löpprundan, med tanke på hur terängen ser ut,, men jag tänkte att det kunde ju vara lite skonsammare för knäna på mjukare teränng, dessutom lite jobbigare ;) Peder, han stann av typ hela tiden och höll på dö mot slutet, men han gav då inte upp och gick hem iallfall,. Han sprang ju fortare än jag och jag sa till han ta det lite lugnare för du kommer bara att trötta ut dej, och inte orka springa nå länge , naturligtvis skulle han vara macho och springa fort ändå,, och naturligtvis orka han bara några meter innan han fick stanna och flåsa,, Då sprang jag bara förbi han i min lugnare takt, och efter ett tag så  sprang han i kapp mej, men var tvungen att stanna och andas igen. Mot slutet hade han gett upp och började gå istället. menmen med tilden blir det nog bättre. Han skulle ju följa med mig i dag också så =). Måste verkligen börja träna nu ännu mer, känner att min kondiion inte är vad den har varit.

Har blivit medlem på Funbeat nu också, som min vän Hillevi tipsat om. en jättebra sida,där du kan dokumentera dn träning jättenkelt och följa dina vänners och bli mer peppad.

plantering för fulla muggar.

Idag har jag spenderat hela dagen fram till nu och planterat alla blommor, som jag köpt, och de jag snott från mammas trädgård ;P nu vill jag ha dammduken så jag kan börja fixa i ordning dammen, Vi har ju grävt Dammhålet,så det fattas bara duken och pumpen.

Måste köpa lite fler blommor och fylla i. har sått lite lupiner idag, också.  tycker det är otroligt vackra och de har ju en förmåga att föröka sig .
Mamma och Ola har vart på besök idag så mamma hjälpte mig lite i trädgården.  ska väl visa nå bilder på allt när det har hunnit bli lite vackrare, nu ska jag mysa lite i soffan, Ha en bra fortsättning på lördagen allihop.

jag överlevde! =)

ja Tycker att det var jätteskoj att gå modell igår, trots att benen skaka och man mådde nästan dåligt av nervositet, men allt släppte när jag skulle gå, och man ville nästan göra om det. =)
Peder glömde att ta in kameran från bilen, så det blir inga kort jag kan bjuda på när jag gick,, men jag tog några snabba bilder när jag komme hem, Inte riktigt så snygg,  som jag var då jag gick, då jag druckit  lite och sminket farit bort lite grann, men men, ni ser ju lite grann iallfall.

en förebild jag tog som var med i ett blad som åskådarna hade fått, så de skulle kunna se förvandlingen, förstår inte hur jag vågar lägga ut den ,men här kommer den iallfall. Osminkad och så ful i håret så man vill spy. och buskiga ögonbryn , då jag inte hittat min nopper.


                                 FÖRE:

                    (en väldigt dålig dag )   =P


                                                      
                            EFTER:Snart drar det iväg till Storuman

Jag hade fått för mig att gångövningen för modellerna till Hår/modevisningen skulle vara idag på morgonen, men den var tydligen ikväll klockan åtta så, när peder kommer hem ska vi väl äta å sen fara.

 sen i morgon tar jag bussen tilll Storuman för då klockan ett ska Jessica klippa och färga mitt hår..
ska bli skoj.

På lördag så är själva hår/modevisingen, känns skoj men lite nervöst, när det är en del folk som ska glo på en, men det ska nog gå bra. =)

Blommor till trädgården

De här vackra blommorna köpte jag på handelsträdgården i Lycksele, tänkte plantera ut dem i trädgården,  när det blir lite mer stabil värme här uppe i norr =)Dessa vackra har nu blommat vid husväggen på framsidan. Kul med lite växtlighet.
ser nästan ut som påskliljor, men jag tror det är en annan sort =) man kan se att det är endel tulpanerpå väg också.
kulkul!Har vart soligt nu ett tag på morgonen, men sen börja det blåsa häftigt  och spöregna, Fast nu har det börjat att klarna upp igen.

Vi var ju ner till vattnet på morgonen, som jag skrev i förra inlägget, har även myst lite på gården.

Här myserpeder med Katten Diezel och PipenÅ Datorn är så seg, orkar inte ladda upp nå fler bilder. Ska gå ut och se om det finns något att göra medans det inte regnar =)

Söndagsjox

Idag har peder  jag och Pipen (Oz) och jag vart på en promenad då solen sken och det var härligt ute. Vi gick ner till vatnet för att se om det fanns nå stenar som jag kunde ha till trädgården. F


Pipen tyckta att det var roligt att leka lite ute på den lilla isen som finns kvar
vid strandkanten =)Ett suddigt kort då jag går med pipen. men han är mest intreeserad av en skällande vovve.

Beställt Maskin.

Nu har jag Beställt min egen tattueringsmaskin, så den borde komma vilken dag som helst =) känns jätteskoj, för då kan jag sitta hemma  och träna =). på skinn så klart  inte på människor =)

tänker inte tattuera en enda människa förns jag vet att jag behärskar det jag ska göra.Å vad skönt, nu är det bara den här dagen kvar , sen är det helg, känns himla nice.

Vad ska göra för spännande i helgen ?

Jag ser det snöar, jag ser det snöar.

Imorse när jag vakna så vart jag lite bitter,,,  utanför fönstret så rasade STORA snöflingor ner...... Sen började det att regna och nu är det snöblandat regn.,,, ja när ska sommaren komma... menmen Den snön blir nog inte långvarig. Tror snarare att den tar bort den snö som finns kvar här uppe =)Å vad jag längtar till hår och modeshowen   i Storuman Den 16 maj.  Då ska jag ju gå hårmodell. och min kompis Jessica ska klippa mig och färga håret. spännande. Ska bli så skönt att få lite förändring.Nä nu måste jag ta nåt att äta innan jag ska ta busssen till Studion. Jag bjuder på en bild på pipen när han käkar sitt ben.  Skrev att jag skulle lägga ut denna bild i ett inlägg jag skrivit för ett tag sen, men det gick inte, så den kommer nu istället


Trädgårdsplaner

 Det har blivit märken efter en stor hundgård som stått på tomten här från förra ägaren. Där på halva delen av den nergjutningen, som blivit hade jag tänkt göra en damm med växter och stenar  alldeles brevid vid uteplatsen på tomten. ska även gjuta egna plattor att gå på kanske göra nå spännande mönster på plattorna.

På den andra hälften hade jag tänkt ha gjordgubbar och eventuellt Potatis =)

tycker det är extremt fint och rogivande med en damm .

hittde även de här coola figurerna man kunde ha i dammen på http://www.dammtrivsel.com

 

Det skulle ju va kung, att ha en krokodil eller även denna Flodhäst s,om man kan koppla till pumpen, så den sprutar vatten ur näsborrarna

cruisinglängtan

Å vad jag längtar tills när jag ska få åka med i caddilacken, grilla och ha skoj, och se en massa andra fina bilar.
Det är väl åmsele nästa resa går till  i slutet av maj. Ska bli så kul =) mindre skoj med alla pisspauser å man får se ett antal saker man inte vill se. ;) Det går ju att försöka undvika, men inte alltid det går då det är så mycke folk.


Detta  är på en cruising till Bäsksjö förra året. vi hade stannat av och grillat lite grann. Jag var ekstremt blond här också uppe på skallen. en kompis misslyckades med färgningen... men jag var glad ändå. =) Ja det är tur jag känner min duktiga Jessica, som kan ordna när sådant inträffarhögtryck och tryck i skallen.

Idag har det verkligen vart sommarvärme. så underbart. Jag och peder spenderade dagen med att kratta bort löv på gården, och allt barr och myrorna som kryllar på avfarten.
De kommer från grannen, som har en stro myrstack på tomten. har lust att gå dit och utrota dem,,, men det kan jag ju inte.
men de blev iallafall lite mindre sen man krattat bort barren.
 Vi pratade även med grannen om det, å han sa att de brukar gå åt andra hållet, så man får ju  verkligen hoppas på det. Inte så jätteförtjust i myror faktiskt. Det är ju säkert bra att de finns, men de behöver ju inte befinna sig på vår tomt ;)

Sen var vi in till stan en sväng å ralta runt, hälsa på min bror och hörde hur villt det gått till där igår. Brorsan hade tydligen kommit på att han skulle torka ett par byxor åt en kompis, så han hade hett dem i ugnen ( ´fråga mig inte hur denna väldigt idiotiska idee komm till)  Men iallafall så hade det legat där ett bra tag tills Bror kom på att han hade lag dem där=)
 När de öppnade ugnen var byxorna som hade  varit ett par blåa jeans alldeles kolsvarta, så en kille skulle ta ut dem på balkongen och lägga ut dem, men när han öppnade balkongdörnn, så flamma byxorna upp,,, och panikslagen så slängde han ut dem på balkongen. Men det var ju ingen bra ide, hade de kommit på, för då kunde ju balkongen brinna upp, så de snörde ner dem  på gårdsplanen istället. Och en granne som stog och rökte på en annan balkong vart en aningens förvånad när ett bar brinnande byxor flög förbi ;P

snacka om hur otroligt korkad en del blir med "lite" sprit i sig ( jag antar att det var en hel del)

 men iallfall efter att vi vart där,for vi och handla.  Vi hade tänkt grilla idag. Sen for vi och skulle hänmta nå grejen som jag lämnat hos mamma och ola, men när vi kom dit, så hade ola punka på ett av däcken till caddilacken, och Peder fick stanna och hjälpa honom byta. så det blev att vi grilla där istället.
Efter att vi ärtit kände jag att jag blev alldeles svimfärdig och spyfärdig. fick ett enormt tryck i huvet, som jag fortfarande har nu när vi kommit hem, så jag tror jag ska gå och lägga mig och sova nu, och hoppas att det blir bättre till i morgon.

sov gott allihopa.

RSS 2.0