tacoskoma och ångest inför färdigställande av mina tavlor.

Ja urs, illpeder är här å hälsar på i helgen. Vi har ätit tacos till middag och jag är fortfarande helt proppad, känns det som av all mat jag tyckt i mig. Men var hungrig och det blev en ganska sen middag.

Har tre tavlor som jag måste färdigställa. Har bara börjat med dem och känns som jag bara gjort grunden än så länge. Här har ni en liten tjuvtitt på hur de ser ut nu. Har ju en förmåga att börja med en miljon saker och inte färdigställa det någon gång. Måste lära mig det, för det blir jobbigt med för många projekt. Men det blir så, när man har en massa ideer som bara vill ut, man är rädd att glömma bort. Ja ska väl måla färdigt dessa någon dag.

GÖR FÄRDIGT DESSA NÅN GÅNG PAULINE!!!!!!

 

Sen har jag en till jag bara börjat  På för en tid sen, men som Peder råka ha sönder. Lagomt nöjd då, men olyckshändelse så va gör man. kanke var ett straff för att jag inte färdigställer på en gång. ;P här är en bild på den iallfall. man ser det fina hålet i duken


JA när ska man göra färdigt något. När man har tidspress och ritar åt andra då Färdigställer man, men annars kommer man bara på en himla massa andra saker man ska göra, för man får fler ideer medans man håller på.

Men nu är det helg så får se vad man hittar på. Trevlig helg allesammans!


Sjukhusvistelsen, orkanvindar,Clas ohlssons och en miljard värmeljus.

Idag For vi till Umeå, För att jag skulle få min vanliga, eller ja eller min andra reumatmedicin som jag får  i dropp, som  man fortfarande inte är helt säkert på om den hjälper/ kommer hjälpa mig något.
Är mindre inflamerad nu. men smärtan är som F*n. 

Att jag inte är  så inflamerad kan ju bero på att jag fick så pass mycket kortisson  sprutat i mina leder förra gången att jag fortfarande inte hunnit bli det. Läkaren sa att om det är medicinen som hjälper så kan jag få jätteskarp smärta i lederna då inflamationerna går ner men att det går över om det blir mer ballans i mitt immunförsvar, (då reumatism är en immunsjukdom)., en får då verkligen hoppas på det, men efter de här fem åren med nya mediciner biverkningar och uteblivna effekter och diverse motgångar, är man ju lite skeptisk ibland.

Men vi får hoppas att detta är min vändpunkt nu. Det är då verkligen på tiden isåfall. Även om det kanske är lite tidigt att hoppas, eftersom jag fortfarande har så pass ont och det är bara den här månadens prover som detta baseras på, och att jag fick så mycket kortisson  förra gången som sagt, så Hoppas jag då innerligen på att jag kommer få bli bättre nu, utan att måsta ta en massa kortisson hela tiden för att slippa ha ont en liten stund. Då kortissonets biverkningar, inte GILLAS nå skarpt av mig.

Pratade med min kurator i Umeå också, hon som hjälper mig med ekonomidelen, Hon skulle tydligen ha nå möte med några bestämmande människor i Försäkringskassan och deras Egna "läkare" mm för att diskutera. Och då skulle hon blandannat ta upp mig i diskussionen och hur dåligt det är hur jag blivit behandlad, Att jag först nu efter så lång tid fått rätt till Aktivitetsersättning) när jag haft samma sjukdomsförlopp sen vi påbörjat ansökan om ersättningen. JA det är illa!!! Och än värre att man inte precis är ensam om att ha det så.

Och på tal om nå annat jisses vad det har blåsit idag, kuratorn berättade att ett fönster blåst sönder vid simbassängen på Nus. Ja jag trodde man skulle blåsa bort när man gick ut, he var näst intill så,  men jag lyckades hålla mig på marken ;P

Menmen efter droppet for vi in till stan, Känns bra när man orkar göra sånt (Inte ofta jag klarar av sådant om man säger så med smärtan och inflammationerna..) Vi gick iallafall på clas Ohlssons, där köpte Jag bland annat några målardukar, som jag ska måla på till min kompis ewas sons rum.

Har varit ifrån huset i två dagar, och idag när vi kom hem huvvaligen gissa om det var kallt i huset 12 grader kallt. tände genast en miljard värmeljus överallt i huset för att försöka få upp värmen innnan sängen. På tal om det kanske måste gå å släcka dem nu, så man inte bränns inne till på köpet, Det vore ju lite onödigt.

Nä nu en massa utblås av ljus sen sängen, om jag nu tar mig dit,  kankse dör av syrebrist innan jag hunnit blåsa ut alla dessa ljus.  Ja! Den som lever får se....

Fyndat på panduro rean

var inne på panduro och beställde lite smått och gott från rean. kostade  från 5 till 10 kr det mesta iallfall så,fanns en massa roliga saker att välja bland detta var några av sakerna jag beställde iallfall.


tradera helg.

haha nästan tragiskt när jag tänker på vad lite jag gjort i helgen, mest suttit framför tradera och budat. Man blir lätt fast där när man hittar en massa roligt och fint man vill ha. men inte för att jag kan röra mig så mycket kan knappt gå, men man stelnar ju ihop lite lätt när man suttit framför datan lite väl länge. ;)

Dessa fina tyger har jag då vunnit budgivningen på bland annat:
          

sen detta söta tyget som jag tänkte använda till att sy nåt roligt åt min systerdotters rum nu när vi ska ner i april.
har även påbörjat en bild som ska bli en sticker sen att sätta på hennes säng. 
syster har nämligen köpt lägenhet och ska flytta där nere så vi ska ner och hjälpa till,, eller ja jag får ju hjälpa till så gott jag kan iallfall.lite tråd är ju även bra att ha när man syr. tog kanske i lite grann :D

Och eftersom jag vet att sytråd är en färskvara och när det blir riktigt gammalt brukar ha en förmåga att gå av hela tiden, så tror jag att jag skänker  ett antal till min kära mor.


hoppas ni haft en bra helg.

Ändrat i designen, Regnbågshinneinflammation

Nu har jag ändrat i designen igen. Kommer nog ändras ganska snart igen, då jag håller på att testa och lär mig. Dessutom lessnar man ganska fort. Ja iallfall när man inte fattar riktigt vad man håller på med till Hundra procent.
Men det går då frammåt iallfall, man har då lärt sig litegrann.

Imorgon kommer pappa förbi. Han har fått Regnbågshinneinflammation och ska på lassarettet i Lycksele.

Jag skulle klippa honom först, och sen följa med honom dit.
Får se hur det går med det. Har inte kunnat stödja på fötterna i dag och värken i lederna är olidlig, men vad gör man inte för sin papps.


Min kommentar till pappa idag när han berättade om inflammationen
- ja he få då aldrig va bra nan gång!.

- nä Tammenfan!, fick man som svar.

Man kanske låter Negativ, men det har då alltid varit någonting nu i två års tid. HAr aldrig varit helt frisk. När man blir bra i lederna i några dar, då får man alltid något annat. Biverkningar på biverkningar. De tär på en, men va gör man.

Oj nu måste jag nog gå i säng om jag ska orka hålla ut under morgondagen.

go natt

på staden med vänner Igår och idag besök av lill p och bror

Igårk var jag och tog en fika med Lina på Indo. Allttid lika kul at få prata av sig och få skratta en stund. Sen drog jag till lägenheten min och då ringcde Jessica, som kom förbi så jag fick vara lite mer social.

Behövdes verkligen efter att ha varit i blåviksjön ett tag, och även fast man har ont, så käns det bättre att umgås med folk än att sitta ensam i huset och samtidigt ha ont och tråkigt, men det är ju klart att man inte alltid orkar umgås heller med folk,Även fast man vill, då man är allt för orörlig..  Då är det är tur att man har vänner som finns där oavsett om man inte träffas på ett tag.

Nu på kvällen har Lillpeder och Bror P varit förbi en sväng för att äta med oss, efter att de hämtat Peders släp. Nu for de för ett tag sen mot Tuggensele för att hämta Peters skoter.

Peder föjlde med dem. Sen ska de tillbaka hit med den. Peder och Peter skulle komma på fredag för att fixa med skotrarna, inför påsken då vi ska fara till Risbäck och köra/åka lite.


besviken på melodfestivalen.

Inte för att man är så brydd egentligen men, Blev faktiskt rätt besviken på melodifestivalen igår.  Jag tycker faktiskt inte att Eriks saades låt (popular) är bra nån stans. faktiskt en av de sämsta som var med. Den  dannys och linda bengtzings låt tyckte jag var de sämsta. Sen att man fått höra  vinnarlåten fem gånger på en timme nu, när man var less på den första gången man hörde den gör det ju inte bättre.

Meemen nu ska den ju reperesenrtera sverige och internationellt kanske den fiunkar.

Sen när man faktiskt ringer och röstar för en gång skull, ( naturligtvis på the moniker) då gick det inte, prövade ringa fem gånger men blev bara bortkopplad. sen ringde jag en gång på flipsyde och då gick det. Även fast det förmodligen inte skulle avgöra något, så är det fruktansvärt störande när sådant händer. Särskillt när det verkar som de var många som var med om samma sak. För hur ska man som vanlig människa i tvsoffan kunna lita på att allt gick rätt till. Och att tekniska fel inte ska påverka röstningen. Inte för att jag tror att det skulle gjort skillnad  och kommer inte att gå å gräma mig över detta mer än kanske 1 dag, men ändå. STÖRANDE!!!

men då kan jag ju tillägga, att va är det för liv om man inte får störa sig på saker, ett rätt så tråkigt liv kan jag tro.


 Min favorit var iallfall om ni inte redan uppfattat det- the monikers oh my god.
och flipsydes tyckte jag också rätt bra om.


hoppas ni haft en bra helg och att fortsättningen på denna söndagen blir lika bra.

virkat hjärta

Testade virka ett hjärta igår, gick väl sådär.  menmen virkade öven en blomma, som jag sydde fast några pärlor på och satte fast på hjärtat.

Så här blev den iallfall


Fettisdag och kvinnodagen

fettsdag idag. Såg att jag hade kvar lite marsipan i kylen, så det blir nog lite semmelbak idag ändå, eller så får det bli köpta. Längtar till ikväll, då  peder kommer hem och man får smälla i sig en go sådan.  

Får se om man förtjanat det efter den här dagen, hade planerat att städa huset också. Och har jag gjort nåt vettigt idag så kanske man gjort sig förtjänt av en smarrig semla. Hur mycket denna "gammkropp" ska orkar med idag. det är ju frågan :D

Kvinnodagen  Är det  ju idag också  så jag kanske inte behöver anstränga mig allt för mycket. För de kriterierna upfyller jag förhoppningsvis;P
måndag igen.

Måndag idag, och börjar känna av kroppen lite  igen.  Jag som hade hoppats på att få må bättre ett tag till.  Menmen. Det kunde ju ha varit värre.

Igår hade jag iallfall en trevlig  skotedag med grillning utanför säter.  dagen slutade mindre trevligt dock, då en ur sällskapet vi var med gjorde något väldigt dumt utan att tänka. Han fick för sig att styla lite grann, stegrade med skotern och racade förbi oss.

Detta slutade ganska illa då han körde åt fanders och föll av skotern Hans lille son, som även satt på ramlade också av och vi fick senare veta att han brytit något i armen. 

Men Tur att det inte slutade ännu sämre, då det även var nära att sonen skulle få skotern över sig.  Det vara bara ogjort.
Så han hade nog änglavakt ändå.
 Men hans pappa fick sig nog en tankeställare efter detta.

Ska sätta mig ner och vara lite krativ nu mot kvällen och  även laga  en sen middag till när peder kommer hem. kanske fortsätta virka på min mormorsrute pläd i svartvitt också. blir nog fin när den är färdig.

Lyssnar nu på Hide away med laleh på spotify, hoppas ni haft en trevlig start på denna veckan och att ni får en fortsatt underbar vecka, och att den går fort, så det blir helg igen.


marknad. båtresan.

Det är marknad I Lycksele i helgen. Men idag har jag bara tagit en lugn dag och suttit hemma och skissat. Igår var jag in till staden en sväng och kollade läget,  gäller att passa på nu medans man känner sig okej. Efter alla kortissonsprutor jag fått, när jag var ner till NUS den 24:e februari, så känner jag mig fortfarande rätt okej :) hoppas det håller i sig länge. Det tar på att vara dålig hela tiden. men har dock svällt upp i ansiktet, Sen har jag snart inge hår kvar på min skalle, börjar bli evigt jobbigt att ha blivit så tunnhårig. Måtte jag bli friskare snart så att det börjar växa tillbaka igen.  hade 135 i snabbsänka nu när jag var ner och 80 i vanlig sänka, så det är högt, men mindre än vanligt.
fick åka sjuktaxi tillbaka hem till blåvik  efter NUSbesöket, med en  supertrevlig snygging till chaufför, så det kommpenserade ju plågandet lite grann ;P


Har börjat måla på lite tavlor också, medans man är i full vigör. är så skönt när man känner att man orkar, får ett himla il när man känner sig bra igen.


glömde fota, under kryssningen, men här är en bild som en i klubben tagit på oss,
hade väldigt rött hår här. Peder fick för sig att jag skulle ha det, och obrydd som jag är så gick jag med påt.
Tycker lillebror va så söt med sin fina t-shirt.

 
här är en närbild på håret. och här ser man verkligen hur rött det är.

Finns fler bilder på klubbens hemsida:

www.lapplandcitycruisers.se

RSS 2.0